Koppels

Op deze pagina kunt u alle koppels vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Bijdrage bestaand koppel gecastreerde en gevaccineerde ram en voedster: 120 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij maken. 
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van dezelfde grote dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben het formaat van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD Plus

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting

De konijnen op deze pagina zijn een indicatie van welke in de opvang zitten. Wij maken pas een afspraak als de huisvesting af is of bijna af is. Zodat we ook al een beeld hebben hoe de huisvesting gaat worden. Reserveren voor langere tijd is niet mogelijk in verband met de doorstroom. 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 21-5-2022
Aantal koppels de website: 11
Aantal koppels in de opvang/pleeggezin: 11


jayda 1smurf2 BorderMakernicolle 1Naam: Kumar en Nicolle
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein
Leeftijd: onbekend 
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: isabella en zwartbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: december 2020 en september 2021
Beschrijving: Kumar is met een groep konijnen hier binnen gekomen wegens verhuizing. Helaas, had hij wat slechte ervaring met andere konijnen en met zijn dominante karakter was het heel moeilijk hem te matchen. Uiteindelijk hebben we besloten dat hij zijn eigen meisje mocht uitkiezen en dat is gelukt! Vrolijke nieuwsgierige Nicolle is helemaal wijs met hem en hij met haar. Het is een heel leuk stel, Kumar is niet zo verlegen meer als eerst, maar wel op zijn hoede. Nicolle is een heel open vrolijk dametje dat graag bij je komt kijken of er wat te doen is. Wie geeft dit leuke stel een mooie grote ren? Kumar en Nicolle zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie. 


moossmurf2 BorderMakerhertog jan 2paris 1Naam: Pluis en Pukkie
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: middelgroot
Leeftijd: 3 jaar
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: blauwbont en blauw
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
In de opvang sinds: december 2021
Beschrijving: Pukkie en Pluisje zijn 3 jaar oud en ze zijn samen in huiselijke sfeer opgegroeid. Ze zijn een aanhankelijk stel, zodra je in de ren stapt komen ze gelijk naar je toe om een aai te halen of wellicht krijgen is er een snack te halen? Pukkie zijn favoriete hobby is eten en dat is ook wel een beetje te zien. Meneer heeft wat overgewicht en moet nog wel wat afvallen.Het is een leuk stel samen die wel de ruimte nodig hebben want ze mogen graag samen op ontdekkingsreis gaan en zitten dan ook overal in en op. Pukkie heeft wat E.cuniculi klachten gehad, gelukkig in milde vorm en is ze hier heel snel van herstelt. Het kan wel zijn dat dit in de toekomst terug komt. In de opvang kunnen we hier alles over vertellen.  Pukkie en Pluis zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie. 


smurf2 BorderMakerhertog jan 2paris 1cNaam: Frodo en Gabber
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: nvt
Leeftijd: onbekend
Minimale kooi: 1.20 x 0.50
Kleur: zwart en grijs
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
In de opvang sinds: september 2021
Beschrijving: Tjah toch even wat anders dan konijnen een keer. Twee cavia kereltjes die na inbeslagname bij ons kwamen.. Die konden we toch niet op straat laten staan? Het is een heerlijk stel deze twee kereltjes en ze kunnen goed whiepen. Ze zijn nieuwsgierig en zoeken een groot ruim verblijf en elke dag heerlijke verse groente. Wie kan deze twee dit plekje bieden? Frodo en Gabber verblijven in pleeggezin, bij interesse zijn ze daar bezoeken of kunnen ze naar de opvang komen.  


jayda 1smurf2 BorderMakernicolle 1winegum 1Naam: Winegum en Lollie
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein/middelgroot
Leeftijd: onbekend 
Minimale ren: 6 vierkante meter
Kleur: blauw
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: september 2021
Beschrijving: Winegum en Lollie zijn broer en zus en een ontzettend leuk koppel! Ze komen altijd direct naar je toe als je bij ze komt. Dol op een aai, aandacht, iets voor je doen.. clicker  training zouden ze zeker weten geschikt voor zijn. Hun verblijf schoonmaken? Dat doe je niet alleen.. zeker weten dat ze een poging doen om te helpen.. nou ja helpen?? Ze lijken erg op elkaar, maar dat moet je maar voor lief nemen, want met dit leuke stel in de tuin heb je de grootste pret. Wie heeft een grote ren voor ze? Want deze twee hebben wel echt ruimte nodig. 


jayda 1smurf2 BorderMakernicolle 1winegum 1Naam: Dobby en Luna
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein
Leeftijd: onbekend 
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: zwartbont otter en driekleur
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: maart 2022
Beschrijving: Dobby en Luna zijn een knap stel konijntjes. Ze moeten het vooral van hun looks hebben en die zijn wel heel knap. Ze zijn naar mensen toe wel echt verlegen, ze hebben de tijd nodig om te ontdooien. Hun lange lokken hebben gelukkig niet echt veel onderhoud nodig, die zitten alleen om hun kopje. Wie geeft dit mooie stel een plek waar ze konijn mogen zijn? Dobby en Luna zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie. 


jayda 1smurf2 BorderMakernicolle 1winegum 1Naam: Saartje en Tito
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein/middelgroot
Leeftijd: 4 en 1 jaar
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: zwartbont en zwart
Gecastreerd: ja
Gevaccineerd: ja
In de opvang sinds: maart 2022
Beschrijving: Saartje en Tito zijn een ontzettend leuk stel, ze komen zo bij je voor wat aandacht en willen overal bij zijn. Gewoon een heerlijk ongecompliceerd koppel dus. Ze zijn wel actief, vooral Saartje dus ze hebben de ruimte nodig. Wie heeft een fijne plek voor dit leuke stel? 


moossmurf2 BorderMakerlady 1lady2Naam: Lady & Donut
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein/middelgroot
Leeftijd: 1 en 3 jaar
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: wit/grijs en blauwbont
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
In de opvang sinds: februari 2022
Beschrijving: Lady is in 2021 binnen gekomen als gedumpt konijntje, toen heel jong. Ze werd gekoppeld aan Donut, maar helaas moesten ze met veel verdriet naar ons komen. Ze zoeken nu samen weer een ander huisje. Het is een erg leuk stel, gewaagd aan elkaar, maar toch wijs met elkaar. Lady is vooral erg aanhankelijk en komt heel graag bij je kijken. Wie heeft een fijne ruime plek voor ze? 


jayda 1smurf2 BorderMakernicolle 1winegum 1Naam: Jack & Isha
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein en middelgroot
Leeftijd: onbekend
Minimale ren: 6 vierkante meter
Kleur: konijngrijs en madagascarbont
Gecastreerd: ja
Gevaccineerd: ja
In de opvang sinds: maart 2022
Beschrijving: Jack en Isha zijn een geweldig stel! Zij flink aan de maat, maar hij de baas. Isha is eerder geadopteerd bij Jack en helaas moesten ze wegens omstandigheden naar ons toe. Ze helpen je graag als je bezig bent met de ren schoonmaken en kunnen beide een aai waarderen, vooral Jack kan er echt even voor gaan liggen. Kortom een super leuk koppel. Gezien Isha haar formaat, zoeken ze samen een flinke ren. 


jayda 1smurf2 BorderMakernicolle 1winegum 1Naam: Jumper & Julius
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein
Leeftijd: 7 en 2 jaar
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: madagascar en konijngrijs
Gecastreerd: ja
Gevaccineerd: ja
In de opvang sinds: april2022
Beschrijving: Jumper en Julius zijn samen in de opvang gekomen. Julius is bij ons ooit geadopteerd, maar helaas konden ze nu niet meer blijven. We hebben Jumper vervolgens nog laten castreren, maar helaas had ze al behoorlijke baarmoederkanker. Gelukkig is dit nu wel weg, maar we weten niet wat de gevolgen ervan zijn, die hoeven er niet te zijn, het kan wel. Ze doet het voor nu ontzettend goed en het zijn twee hele leuke konijnen die een fijn plekje verdienen. Jumper komt graag bij je voor een aai, Julius is afwachten en blijft liever wat op de achtergrond. Wie heeft een fijn plekje voor dit leuke stel? 


jayda 1smurf2 BorderMakernicolle 1winegum 1Naam: Linsay en Lynn
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein
Leeftijd: onbekend
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: chinchillabont en cremebont
Gecastreerd: ja
Gevaccineerd: ja
In de opvang sinds: april 2022
Beschrijving: Linsay en Lynn zijn inderdaad een dameskoppel. Een dameskoppel wat al lang bij elkaar zit en hier in de opvang ook ontzettend goed gaat samen. Daarom hebben we besloten ze samen te plaatsen, ze zijn beide uiteraard geholpen dus hormonen zal dit ook niet meer verstoren. Het zijn twee hele vrolijke dames die altijd bij je komen kijken. Ze zijn vermoedelijk niet de allerjongste meer, maar ook niet de oudste. 


doortje 1paris 1joost 1Naam: Nouara & Joost
Herplaatsbaar vanaf: per direct
Maat: groot
Leeftijd: onbekend (jong 4 - 10 maanden) en 3 jaar
Minimale ren: 8 vierkante meter
Kleur: zwart en japanner
Gecastreerd: ja
Gevaccineerd: ja
In de opvang sinds: maart 2022
Beschrijving: Nouara werd gedumpt in het bos bij Appelscha. Onbegrijpelijk, want het is een super lief konijn, die graag bij je komt voor een aai. Van Joost werd afstand gedaan en we zagen in deze twee wel een heel mooi koppel en dat is het ook. Het zij twee ontzettend leuke konijnen die direct bij je komen kijken, een aai, helpen de ren schoonmaken? Nouara die staat overal met de neus vooraan en Joost hobbelt er wel wat achteraan. Wie geeft dit grote koppel een mooie grote XXL ren? 


hertog jan 2paris 1fannie 1Naam: Annie & Fannie
Herplaatsbaar vanaf: per direct
Maat: dwerg/klein
Leeftijd: onbekend
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: blauw zilvervos en middenbruinmarter
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
In de opvang sinds: augustus 2021
Beschrijving: Annie en Fannie zijn bij ons binnen gekomen met een grote groep van 24 konijnen. Zij waren gedumpt langs de weg gevonden in dozen. Deze dames zaten meteen bij elkaar en we hebben gekeken wat nou het allerbeste voor ze was en ze blijken toch echt dol op elkaar. Daarom zijn deze dames een uitzondering en plaatsen we ze graag samen bij iemand. Het zijn twee ontzettend leuke lieve kleine actieve konijntjes die graag bij je komen kijken. Wie geeft dit leuke koppel een fijn plekje?