Koppels

Op deze pagina kunt u alle koppels vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage bestaand koppel ingeënte en gecastreerde voedster en ingeënte en gecastreerde ram: 100 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinties en castraties.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van dezelfde grote dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD Plus

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting
Konijnen kunnen niet gereserveerd worden, we hebben er altijd een stuk of 50 zitten, dus de kans op een match is groot. De konijnen op deze pagina zijn een indicatie van welke in de opvang zitten. Wij maken pas een afspraak als de huisvesting af is, komt je die dag en je hebt een voorkeur voor de konijnen op de website zullen we daar uiteraard rekening mee houden.


Hieronder staat vaak een deel van de konijnen die in de opvang zitten. Over het algemeen zitten er meer konijnen in de opvang dan op de website vermeld staan. Hou er ook rekening mee dat een konijn wat hieronder staat soms ook al geplaatst is, maar we hebben met gemiddeld 50 plaatsbare konijnen in de opvang.
fiebie 1hertog jan 2nikita en vladimir 1 BorderMakerNaam: Nikita en Vladimir
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Middelgroot
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: Wit rus en ijzergrauw met wit
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2019
Beschrijving: Nikita en Vladimir zijn een vriendelijk stel dat het allerliefst lekker samen op de uitkijk ligt. Ze zijn allebei dol op eten, en Nikita is wat aan de zware kant, maar dat moet met genoeg beweging wel goedkomen. Ze gebruiken ook graag een graafbak.Nikita laat zich af en toe graag aaien. Gewoon twee konijnen die graag konijnendingen doen. Ze zijn in de opvang gekomen nadat hun eigenaar ze toch niet meer wilde hebben. Wie heeft een mooie ren over voor dit Russische koppel? Nikita en Vladimir zitten in een pleeggezin en niet in de opvang. Bij interesse is het handig is het mogelijk ze bij het pleeggezin te bezoeken of dat ze hier vooraf gebracht worden. 


moossmurf2 BorderMakerhertog jan 2paris 1Naam: Thijs en Oralie
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein
Leeftijd: onbekend en 1 jaar
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: zwart en ijzergrauw
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
In de opvang sinds: december 2020 en maart 2021
Beschrijving: Thijs is een pitte hangoor vent. Meneer weet precies wat hij wel en ook wat hij niet wil. Daarom hebben we hem in de opvang aan een dame gekoppeld, want de dames die voorbij kwamen pasten niet bij hem en ging niet goed. Het was alsnog een lastige zoektocht naar een meisje, maar in Oralie heeft hij echt zijn vriendinnetje gevonden. Nog heeft die wel is een nukje, maar toch zijn ze erg gek met elkaar. Thijs is gek op een aai en komt graag bij je kijken, hij is erg brutaal en wil alles onderzoeken. Oralie is ondernemden, verlegen, maar toch nieuwsgierig. Een ontzettend leuk stel om naar te kijken, maar ook interactie mee te hebben. Deze twee verdienen lekker de ruimte en uitdaging.