Koppels

Op deze pagina kunt u alle koppels vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage bestaand koppel ingeënte en gecastreerde voedster en ingeënte en gecastreerde ram: 100 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinties en castraties.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van dezelfde grote dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD Plus

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting


fiebie 1hertog jan 2nikita en vladimir 1 BorderMakerNaam: Nikita en Vladimir
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Middelgroot
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: Wit rus en ijzergrauw met wit
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2019
Beschrijving: Nikita en Vladimir zijn een vriendelijk stel dat het allerliefst lekker samen op de uitkijk ligt. Ze zijn allebei dol op eten, en Nikita is wat aan de zware kant, maar dat moet met genoeg beweging wel goedkomen. Ze gebruiken ook graag een graafbak.Nikita laat zich af en toe graag aaien. Gewoon twee konijnen die graag konijnendingen doen. Ze zijn in de opvang gekomen nadat hun eigenaar ze toch niet meer wilde hebben. Wie heeft een mooie ren over voor dit Russische koppel? Nikita en Vladimir zitten in een pleeggezin en niet in de opvang. Bij interesse is het handig is het mogelijk ze bij het pleeggezin te bezoeken of dat ze hier vooraf gebracht worden. 


drupdrupdrupje en muk 2Naam: Coco en Chanel
Herplaatsbaar vanaf:
Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: onbekend
Minimale ren: 6 vierkante meter
Kleur: zwartbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: september 2020
Beschrijving: Coco en Chanel zijn een ontzettend leuk dames koppel. Normaliter herplaatsen we geen twee konijnen van hetzelfde geslacht samen, ook niet als ze samen binnen komen, want we zien al snel scheuren die je niet hebt met een ram - voedster koppel. Maar deze twee dames gaan ontzettend goed samen en zijn erg gek met elkaar. We verwachten dan ook geen scheurtjes in deze relatie. Het is een super leuk koppel, ze komen graag bij je, reuze nieuwsgierig en zijn gek op een aai. Kortom als je een gezellig koppel zoekt wat ook mens gericht is, dan zijn Coco en Chanel een hele leuk koppel om te adopteren. 
coco coco coco


drupdrupdrupje en muk 2Naam: Bobbi en Bebo
Herplaatsbaar vanaf:
Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: 1 jaar
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: oranjebont en madagascarbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: juni 2020
Beschrijving: Meer info volgt Bobbi en Bebo zitten in pleeggezin en zijn daar te bezoeken. 


drupdrupdrupje en muk 2Naam: Chip en Chop
Herplaatsbaar vanaf:
Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: 4 jaar
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: chinchilla
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: februari 2021
Beschrijving: Chip en Chop zijn twee mooie konijnen, ze zijn nieuwsgierig, maar willen vooral graag konijn zijn. Mogelijk zijn ze kwart of halfwild. We merken wel dat ze contact willen maken, maar aaien is spannend. Ze zijn erg ondernemend en actief, echt super leuk om naar te kijken. Wie heeft voor dit knappe stel een mooie grote ruime ren? 
o c o


drupdrupje en muk 2Naam: Luke en Tess
Herplaatsbaar vanaf:
Per direct
Maat: dwerg/klein
Leeftijd: +/- 4 - 6 maanden
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: wit/konijngrijs en zwart zilvervos
Gecastreerd: Ja en nog niet
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: januari 2021
Beschrijving: Luke kwam bij ons binnen nadat hij was gevonden in een hamsterkooitje in Steenwijk. Een eigenaar heeft zich dan ook niet gemeld. Tess kwam via de dierenambulance gevonden binnen en ook geen eigenaar kwam voor haar. We hebben besloten ze samen te zetten, omdat ze beide nog zo jong waren. Dat was een schot in de roos, samen een erg leuk nieuwsgierig jong konijnenstel. Ze moeten nog wel een keer terug komen als Tess +/- 8 - 10 maanden is voor haar sterilisatie. We plaatsen ze wel al graag, omdat het voor hun fijner is om alvast naar een huisje te mogen gaan. 
o c