Gesteund door

Logo Erkend DierenLot Beneficiant highres
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2

 

Koppels

Op deze pagina kunt u alle koppels vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage bestaand koppel ingeënte en gecastreerde voedster en ingeënte en gecastreerde ram: 90 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinties en castraties.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van dezelfde grote dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD en Eravac OF Filavac KC + V. 

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting


fiebie 1hertog jan 2nikita en vladimir 1 BorderMakerNaam: Nikita en Vladimir
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Middelgroot
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: Wit rus en ijzergrauw met wit
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2019
Beschrijving: Nikita en Vladimir zijn een vriendelijk stel dat het allerliefst lekker samen op de uitkijk ligt. Ze zijn allebei dol op eten, en Nikita is wat aan de zware kant, maar dat moet met genoeg beweging wel goedkomen. Ze gebruiken ook graag een graafbak.Nikita laat zich af en toe graag aaien. Gewoon twee konijnen die graag konijnendingen doen. Ze zijn in de opvang gekomen nadat hun eigenaar ze toch niet meer wilde hebben. Wie heeft een mooie ren over voor dit Russische koppel? Nikita en Vladimir zitten in een pleeggezin en niet in de opvang. Bij interesse is het handig is het mogelijk ze bij het pleeggezin te bezoeken of dat ze hier vooraf gebracht worden. 


fiebie 1hertog jan 2esma 1Naam: Ham en Kaas *GERESERVEERD*
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: +/- 4 maanden
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Japanner en blauwbont
Gecastreerd: Ja en nog niet
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Maart 2020
Beschrijving: Ham en Kaas kwamen afzonderlijk in de opvang, maar hebben elkaar hier gevonden. Het zijn nog twee jonge boefjes. Klein Kaas is via de dierenambulance binnen gekomen nadat een kat bij de melder er mee binnen kwam lopen. Op zoek gegaan naar een eigenaar, maar dat leverde niks op. Ham is bij ons geboren nadat mams hoogdrachtig in de opvang kwam. Beide zijn erg nieuwsgierig en komen graag bij je kijken voor een aai. Dit kan nog wel veranderen naar mate ze ouder worden en hun karakter meer komt vast te staan. Kaas moet nog wel een keer samen met Ham bij ons terug komen als ze 8 - 10 maanden is voor haar castratie, daar is ze nu nog te jong voor. Hiervoor moeten ze een paar dagen weer bij ons verblijven. Voor meer informatie hierover neem contact met ons op. Omdat we zowel Ham als Kaas hebben moeten laten castreren en volledig vaccineren is het adoptie bedrag van deze twee 110 euro. 
paris 1  paris


fiebie 1hertog jan 2esma 1Naam: Lex en Bibi
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: 2 jaar en onbekend
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Zwartbont en haaskleurbont
Gecastreerd: Ja 
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2020
Beschrijving: Lex en Bibi zijn een leuk koppel, Lex duidelijk de broek aan en Bibi het lieve meisje. Lex is wel nieuwsgierig en wil even bij je komen, Bibi is meer op zichzelf. Beide zijn op en top konijnen en doen het liefst konijnen dingen met zo min mogelijk poespas aan hun lijf. Wie heeft voor dit knappe koppel een mooie ruime buitenren? 
paris 1  paris