Koppels

Op deze pagina staan alle koppels die plaatsbaar zijn en ruime ren zoeken. Alle rammen en voedsters zijn gecastreerd. We vragen een adoptiebijdrage van € 120,- voor een gecastreerd en gevaccineerd koppel. 

Toelichting:
Minimale ren: De ruimtebehoefte verschilt per konijn en is o.a. afhankelijk van factoren als formaat en activiteit. Hier staat een inschatting van de ruimtebehoefte van het desbetreffende konijn, ook in de nacht, zodat u direct weet of uw verblijf eventueel geschikt kan zijn.

Koppels in pleeggezin: Wegens beperkte ruimte in de opvang en de konijnen meer ruimte hebben in een pleeggezin, verblijven koppels vaak daar. Bij interesse kunnen ze bezocht worden in pleeggezin of bij ons in de opvang nadat ze terug gebracht zijn. Voor meer informatie hierover, neem contact op. 

Overweegt u een konijntje te adopteren bij ons? Wij verzoeken u vriendelijk om eerst onze plaatsingsvoorwaarden door te lezen. Helaas kunnen we niet van deze voorwaarden afwijken. Heeft u vragen? Lees dan eerst eens deze pagina's door: Hoe werkt het? en huisvesting

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 


Hieronder staat een indicatie van de konijnen die in de opvang zitten. 
Houd er rekening mee dat een konijn die hieronder staat al geplaatst kan zijn of in koppeling zit, echter zitten er vaak veel meer dan op de website vermeld staan. 
Reserveren van koppels is mogelijk voor maximaal een week in verband met de doorstroom. 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 17-8-2022

Aantal plaatsbare koppels op de website: 6
Aantal plaatsbare koppels in de opvang: 7

Let op wegens drukte is onze website niet actueel! Er zitten ontzettend veel konijnen in de opvang. 


jayda 1smurf2 BorderMakernicolle 1Naam: Kumar en Nicolle
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein
Leeftijd: onbekend 
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: isabella en zwartbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: december 2020 en september 2021
Beschrijving: Kumar is met een groep konijnen hier binnen gekomen wegens verhuizing. Helaas, had hij wat slechte ervaring met andere konijnen en met zijn dominante karakter was het heel moeilijk hem te matchen. Uiteindelijk hebben we besloten dat hij zijn eigen meisje mocht uitkiezen en dat is gelukt! Vrolijke nieuwsgierige Nicolle is helemaal wijs met hem en hij met haar. Het is een heel leuk stel, Kumar is niet zo verlegen meer als eerst, maar wel op zijn hoede. Nicolle is een heel open vrolijk dametje dat graag bij je komt kijken of er wat te doen is. Wie geeft dit leuke stel een mooie grote ren? Kumar en Nicolle zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie. 


moossmurf2 BorderMakerhertog jan 2paris 1Naam: Pluis en Pukkie
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: middelgroot
Leeftijd: 3 jaar
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: blauwbont en blauw
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
In de opvang sinds: december 2021
Beschrijving: Pukkie en Pluisje zijn 3 jaar oud en ze zijn samen in huiselijke sfeer opgegroeid. Ze zijn een aanhankelijk stel, zodra je in de ren stapt komen ze gelijk naar je toe om een aai te halen of wellicht krijgen is er een snack te halen? Pukkie zijn favoriete hobby is eten en dat is ook wel een beetje te zien. Meneer heeft wat overgewicht en moet nog wel wat afvallen.Het is een leuk stel samen die wel de ruimte nodig hebben want ze mogen graag samen op ontdekkingsreis gaan en zitten dan ook overal in en op. Pukkie heeft wat E.cuniculi klachten gehad, gelukkig in milde vorm en is ze hier heel snel van herstelt. Het kan wel zijn dat dit in de toekomst terug komt. In de opvang kunnen we hier alles over vertellen.  Pukkie en Pluis zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie. 


jayda 1smurf2 BorderMakernicolle 1winegum 1Naam: Dobby en Luna
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein
Leeftijd: onbekend 
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: zwartbont otter en driekleur
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: maart 2022
Beschrijving: Dobby en Luna zijn een knap stel konijntjes. Ze moeten het vooral van hun looks hebben en die zijn wel heel knap. Ze zijn naar mensen toe wel echt verlegen, ze hebben de tijd nodig om te ontdooien. Hun lange lokken hebben gelukkig niet echt veel onderhoud nodig, die zitten alleen om hun kopje. Wie geeft dit mooie stel een plek waar ze konijn mogen zijn? Dobby en Luna zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie. 


moossmurf2 BorderMakerlady 1lady2Naam: Lady & Donut
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein/middelgroot
Leeftijd: 1 en 3 jaar
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: wit/grijs en blauwbont
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
In de opvang sinds: februari 2022
Beschrijving: Lady is in 2021 binnen gekomen als gedumpt konijntje, toen heel jong. Ze werd gekoppeld aan Donut, maar helaas moesten ze met veel verdriet naar ons komen. Ze zoeken nu samen weer een ander huisje. Het is een erg leuk stel, gewaagd aan elkaar, maar toch wijs met elkaar. Lady is vooral erg aanhankelijk en komt heel graag bij je kijken. Wie heeft een fijne ruime plek voor ze? Lady en Donut zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie. 


jayda 1smurf2 BorderMakernicolle 1winegum 1Naam: Jumper & Julius
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: klein
Leeftijd: 7 en 2 jaar
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: madagascar en konijngrijs
Gecastreerd: ja
Gevaccineerd: ja
In de opvang sinds: april2022
Beschrijving: Jumper en Julius zijn samen in de opvang gekomen. Julius is bij ons ooit geadopteerd, maar helaas konden ze nu niet meer blijven. We hebben Jumper vervolgens nog laten castreren, maar helaas had ze al behoorlijke baarmoederkanker. Gelukkig is dit nu wel weg, maar we weten niet wat de gevolgen ervan zijn, die hoeven er niet te zijn, het kan wel. Ze doet het voor nu ontzettend goed en het zijn twee hele leuke konijnen die een fijn plekje verdienen. Jumper komt graag bij je voor een aai, Julius is afwachten en blijft liever wat op de achtergrond. Wie heeft een fijn plekje voor dit leuke stel? Jumper en Julius zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie. 


doortje 1paris 1joost 1Naam: Nouara & Joost
Herplaatsbaar vanaf: per direct
Maat: groot
Leeftijd: onbekend (jong 4 - 10 maanden) en 3 jaar
Minimale ren: 8 vierkante meter
Kleur: zwart en japanner
Gecastreerd: ja
Gevaccineerd: ja
In de opvang sinds: maart 2022
Beschrijving: Nouara werd gedumpt in het bos bij Appelscha. Onbegrijpelijk, want het is een super lief konijn, die graag bij je komt voor een aai. Van Joost werd afstand gedaan en we zagen in deze twee wel een heel mooi koppel en dat is het ook. Het zij twee ontzettend leuke konijnen die direct bij je komen kijken, een aai, helpen de ren schoonmaken? Nouara die staat overal met de neus vooraan en Joost hobbelt er wel wat achteraan. Wie geeft dit grote koppel een mooie grote XXL ren? Nouara en Joost zitten in pleeggezin, bij interesse kan er contact opgenomen voor meer informatie. 


doortje 1paris 1joost 1bridget en jones 1Naam: Bridget & Jones
Herplaatsbaar vanaf: 7 september 2022
Maat: klein
Leeftijd: onbekend
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: driekleur en japanner
Gecastreerd: ja
Gevaccineerd: ja
In de opvang sinds: augustus 2022
Beschrijving: Bridget en Jones werden gedumpt met nog drie konijnen in het bos. Twee ukkies van Bridget en de vermoedelijke vader. Jones was namelijk al gecastreerd. Zo hebben we ze samen gehouden en ze zijn erg gek op elkaar. Het is een super leuk nieuwsgierig koppel, komt graag even kijke wat er te halen is. Wie heeft voor dit leuke stel een fijne woonplek?