Voedsters

Op deze pagina kunt u alle voedsters vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage voor een gecastreerde en ingeënte voedster: 60 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinaties en castratie.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Al onze voedsters zijn gecastreerd, omdat hormonen vaak strubbelingen geven in de relatie van de konijnen en een belemmering is voor hunzelf, ook krijgen konijnen vaak last van baarmoederkanker en nemen wij dit risico hiermee weg. Tijdens de castratie kunnen we meteen goed bekijken of het gebit goed is en kunnen wij een konijn herplaatsen waarbij de gezondheid optimaal bekeken is. 

Wij herplaatsen geen gecastreerde voedsters bij ongecastreerde rammen. Een ongecastreerde ram zal blijven rijden, dit is geen leven voor een voedster.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van hetzelfde formaat dag EN nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD Plus

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting 


Hieronder staat vaak een deel van de konijnen die in de opvang zitten. Over het algemeen zitten er meer konijnen in de opvang dan op de website vermeld staan. Hou er ook rekening mee dat een konijn wat hieronder staat soms ook al geplaatst is, maar we hebben met gemiddeld 50 plaatsbare konijnen in de opvang over het algemeen bijna altijd een match. Reserveren is niet mogelijk, het gaat om de klik onderling, konijnen waar gereserveerd bij staat zitten al in koppeling hier in de opvang.


hertog jan 2paris 1Naam: Kady
Herplaatsbaar vanaf: per direct
Maat: klein
Leeftijd: 1 jaar
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: ijzergrauw
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: maart 2021
Beschrijving: Kady is een prachtig mooi konijnenmeisje, kruising hangoor vandaar de lange scheve flappers. Ze is niet heel veel met mensen gewend jong, daarom wel wat verlegen. Maar ze komt voor eten wel even kijken, maar verwacht niet te veel van haar. Ze zoekt lekker de ruimte, geen verwachting en een leuke konijnenvriend. Ze is sociaal met andere konijnen en daarin erg gemakkelijk. Kady mist 1 tentje bij de achterpoot, maar dit is verder geen belemmering of probleem. Wie geeft een fijn plekje voor deze mooi dame? 


hertog jan 2paris 1Naam: Pocahontas
Herplaatsbaar vanaf: per direct
Maat: klein
Leeftijd: onbekend
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: konijngrijs
Gecastreerd: ja
Gevaccineerd: ja
In de opvang sinds: juni 2021
Beschrijving: Pocahontas kwam binnen via de dierenambulance met een zwaar beschadigd oog. Helaas was behandeling niet meer mogelijk (zichtbaar nog op de foto), dus inmiddels is haar oogje eruit gehaald. Hierna knapte ze enorm snel op en zit ze een stuk beter in haar vel. Ze is een lief verlegen meisje en wil graag konijn mogen zijn in een ruime ren met een lief ventje.


hertog jan 2paris 1Naam: Zuri
Herplaatsbaar vanaf: per direct
Maat: dwerg
Leeftijd: onbekend
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: zwart
Gecastreerd: ja
Gevaccineerd: ja
In de opvang sinds: juli 2021
Beschrijving: Zuri was samen met een groep konijnen gedumpt in Joure bij een natuurgebied. Twee konijntjes zijn helaas al gepakt door een hond, maar gelukkig konden we de meesten helpen. Zuri is een heel lief zachtaardig verlegen meisje. Ze kijkt eerst de kat uit de boom voordat ze komt kijken. Ze zoekt een lief ventje om mee samen te wonen.