Gesteund door

Logo Erkend DierenLot Beneficiant highres
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2

 

Voedsters

Op deze pagina kunt u alle voedsters vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage voor een gecastreerde en ingeënte voedster: 60 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinaties en castratie.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Al onze voedsters zijn gecastreerd, omdat hormonen vaak strubbelingen geven in de relatie van de konijnen en een belemmering is voor hunzelf, ook krijgen konijnen vaak last van baarmoederkanker en nemen wij dit risico hiermee weg. Tijdens de castratie kunnen we meteen goed bekijken of het gebit goed is en kunnen wij een konijn herplaatsen waarbij de gezondheid optimaal bekeken is. 

Wij herplaatsen geen gecastreerde voedsters bij ongecastreerde rammen. Een ongecastreerde ram zal blijven rijden, dit is geen leven voor een voedster.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van hetzelfde formaat dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD en Eravac OF Filavac KC + V. 

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting 


drupdrupdrupje en muk 2Naam: Drupje
Herplaatsbaar vanaf:
Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: 4 jaar
Minimale ren: 8 vierkante meter
Kleur: Konijngrijsbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Mei 2019
Beschrijving: Drupje, een geweldig konijn naar mensen toe. Gek op aandacht, maar ook heel druk en ondernemend, daarom zoeken we een grote ren voor haar. Ondanks castratie heeft ze nog regelmatig last van haar hormonen. Ze is erg kieskeurig als het om een ventje gaat en toen de perfecte match voor haar binnen kwam heeft ze ook een tijd als koppel op de website gestaan. Helaas, was er iets mis in zijn hoofdje en hebben we hem in moeten laten slapen. Drupje weer alleen... We weten wel wat Drupje zoekt, een ventje die ook nog af en toe wat last van zijn hormonen heeft past goed bij haar, eentje die af en toe wil rijden, maar niet uit dominantie. Ook niet te onderdanig en stil gaat zitten, want dat vindt deze mevrouw helemaal niks aan. Gewoon een leuke actieve vent, niet te dominant, maar waar wel leven in zit. Drupje wordt alleen geplaatst middels een koppelvakantie hier.   


fiebie 1hertog jan 2paris 1Naam: Iza *GERESERVEERD*
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Groot
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 8 vierkante meter
Kleur: Konijngrijs
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2020
Beschrijving: Iza is een dame van een flink formaat. Ze is via de dierenambulance bij ons gekomen als gevonden dus veel weten we niet van haar. Ze is nieuwsgierig, maar houdt niet van poespas aan haar lijf. Wie heeft voor deze knappe grote dame een grote ren? 


fiebie 1hertog jan 2paris 1Naam: Meiske
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Dwerg
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Zwartbont otter
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Januari 2020
Beschrijving: Meiske kwam hier binnen met vier andere konijnen, gedumpt.. Meiske beviel al heel snel van vier kleine gupjes. Deze staan nu op eigen pootjes en is het tijd voor Meiske om een fijn plekje te vinden. Meiske is een konijntje dat eerst even aan je moet wennen, maar als ze de omgeving en jou kent graag een aai komt halen en wat lekkers natuurlijk. Wie helpt dit in eerste instantie verlegen meisje aan een fijn huisje te wennen? 


fiebie 1hertog jan 2paris 1Naam: Velvet
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Driekleur
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2020
Beschrijving: Wat is ze knap! Velvet met haar vlekjes en kleurtjes, kan je toch niet voorbij lopen? Velvet is een echt konijn en houdt niet zo van poespas aan haar lijf, maar komt wel bij je kijken. Velvet heeft graag de broek aan dus graag een ventje die dat wel prima vindt, dat past het beste bij haar. Wie valt voor deze knappe dame?