Gesteund door

Logo Erkend DierenLot Beneficiant highres
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2

 

Rammen

Op deze pagina kunt u alle rammen vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage ingeënte en gecastreerde ram: 50 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinaties en castratie.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van hetzelfde formaat dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD en Eravac OF Filavac KC + V. 

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting


jet 1jayda 1smurf2 BorderMakerNaam: Smurf
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: 6 maanden
Minimale ren:  vierkante meter
Kleur: Zwartbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: November 2019
Beschrijving: Smurf is een kleine doerak. Hij heeft al heel wat meegemaakt en helaas is zijn pootje gebroken en moest deze wegens de copmlexheid geamputeerd worden. Het gaat om zijn achterpootje, maar een achterpootje meer of minder, meneer weet nog steeds goed hoe hij rond moet scheuren. Smurf woont nu in een pleeggezin binnen en we denken dat het mooiste voor hem ook binnen blijven wonen is of in een overdekte ren, want hoe goed hij zich ook red met een pootje minder, het is natuurlijk wel wat smeergevoeliger. Deze winter moet hij sowieso binnen blijven. Welke leuke konijnen dame wil wel met Smurf samen wonen? Graag in rijen opstellen! Let op, Smurf verblijft nu in pleeggezin, graag bij interesse vooraf contact opnemen. 


jet 1jayda 1vlokje 1Naam: Raoul
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Dwerg/klein
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Zwart otter
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Januari 2020
Beschrijving: Raoul is met nog 4 konijnen gedumpt in een buitengebied, onbegrijpelijk. Hij vondt het eerst heel spannend, maar komt met de dag meer los en soms kan hij al genieten van een aaitje. Oppakken vindt hij echt doodeng, maar dat is gelukkig natuurlijk ook niet nodig. Wie heeft een fijn plekje voor dit knappe manneke? 


esma 1 parisNaam: Co
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: 1 jaar
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Driekleur
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Maart 2020
Beschrijving: Co is een vorlijk jong hangoor ventje met prachtige kleuren. Hij is een beetje verlegen, maar voor eten wordt hij wel enthousiast. Hij past bij een dame die niet te overheersend is, daar heeft hij namelijk al een keer mee samen gewoond en dat was geen succes, daarom mag hij het via ons met een vriendelijk enthousiast konijnen meisje proberen. Wie komt met Co daten?  


esma 1 parisNaam: Cruso
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: 4 - 6 maanden
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Konijngrijsbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2020
Beschrijving: Cruso werd als jong konijntje door iemand gekocht bij een dierenwinkel waar hij binnen no time zijn achterpoot brak. De dierenwinkel wilde hem niet terug nemen, de dierenambulance van de DAR werd ingeschakeld en die hebben afstand laten doen en zijn pootje laten amputeren. Helaas was de breuk te complex om iets anders mee te doen. Echter Cruso doet het prima met drie poten. Hij is nog jong dus voor hem is het makkelijk wennen. Belangrijk voor Cruso is dat hij mooi slank blijft en dat af en toe iemand zijn oor wil cleanen met een oorcleaner, want die kan hij niet meer krabben met zijn poot. Daarvoor terug krijg je echt een super leuk nieuwsgierig enthousiast ventje. 


esma 1Naam: Wimpiedobbus 1
Herplaatsbaar vanaf:
Per direct
Maat: Dwerg
Leeftijd: 1 jaar
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Chinchilla
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2020
Beschrijving: Zoveel schattigheid in 1 konijntje? Het kan echt.. wie loopt nou niet dit snoepje voorbij? Uhm ja veel mensen, want hij is zo klein dat hij niet eens opvalt. Met net geen kilo konijn.. toch zorgt hij er wel voor dat je hem niet kan missen hoor, kan heel hoog tegen tralies op staan. Wie geeft dit kleine ventje een fijn plekje met toch wel een grote ren?